Friday, August 26, 2011

Pelakon Terhebat..

Mo tau sapa pelakon terhebat yg aku ckp ni..

-
-
-
-



Ops.. Silap.. Bkan yg ini..


Hah! Ni la pelakon hebat kmi.. Napa kitaorg panggil bdak kecik ni pelakon terhebat di abad ni..

1. Dia selalu buat sora menangis.. Tapi ngn muka tiada perasaan..

2. Dah 2x aku perasan budak kecik ni kalau bawa dia p klinik.. Kat luar aktif semacam.. Tapi bila masuk bilik jumpa doc. automatik dia tukar mood.. Trus lembik lemah semacam.. Smpikan doc. ingat dia demam teruk.. Padahal batuk biasa ja..

Gelihati ngn telatah cik Amani..

K.. Daa..
- Posted using BlogPress from my iPhone

Monday, August 22, 2011

Ingat2 la..

Jangan la mencari keaiban orang lain kerana Allah akan membalasnya dengan mengeluarkan@ menayangkan keaiban kamu tidak kira di dunia ataupun di akhirat nnt..


p/s: Peringatan untuk diri sendiri juga.. Selamat nenunaikan ibadat puasa..!

K.. Da..
- Posted using BlogPress from my iPad

Bila dah nak dekat raya..

Biasa la bila dah dkt raya semua pun bz ngn persiapan raya.. Mna nak cat rmh baru, nak sofa baru.. Klu boleh smuanya pun mo baru.. *jgn x nak ngaku ya..*

Tahun ni 1st tym mo braya kat rumah.. Maksud aku, mo terima tetamu beraya.. B4 ni langsung aku x pernah nak jemput org beraya kat rumah aku ni.. Kalau nak beraya sangat, aku sruh ja p rmah kat bft..

Alhamdulillah rezeki murah tahun ni.. Ada la bajet nak beli cat n perabot ckit.. So, last week start la plan kitaorg laki bini..

Ari jumaat lpas ja balik dari keja terus pecut balik kg nak antar cik Amani.. Kalau ada dia, kompom la lambat projek kitaorg nak ciap.. On da way blik bgwan sggah jap kat deli cari sofa..

Ari sabtu kami laki bini gotong royong cat ruang tamu.. Selama ni aku ingtkn senang ja mo mencat ni.. Rupa2nya dugaan betul.. Sabar ja la..

Malas nak cita pnjg lebar.. Sebab nnt jam 3 kna bgn tuk msak sahur.. Korang lyan la gmbr kat bawah..



ni warna cat yg en.Suami pilih



purple!



K.. Da..
- Posted using BlogPress from my iPhone

Tuesday, August 16, 2011

Kalau nak main mercun pun agak-agak la wei!!!

Entry agak emo sikit kali ni.. Mana nda emosi kalau sedap-sedap tido tiba2 dikejutkan oleh bunyi mercun.. Kalau aku ja yang terkejut nda pa juga.. Ni cik Amani pun nangis sebab tekejut.. Mananya nda panas hati..

Agak2 la wei men mercun pukul 10 malam.. Fikirla perasaan orang lain.. Ingat ko ja yang tinggal ket perumahan nie? Suka ati ko ja nak buat pa ko suka.. Orang lain nak rehat, tido esok nak bagun awal nak masak tuk sahur bagai.. Tapi tganggu oleh bunyi bising mercun ko tu.. *panas..*

Lantak ko la nak men mercun sampai putus semua jari ka, sampai mata buta ka tiada orang kesah sebab yang rasa sakit badan ko sendiri.. Ko men sepuas2 ati ko, tapi tolong la jgn men di kawasan perumahan..

Aku nda la mo marah2, teriak2 sampai jiran2 len dengar.. Nanti aku pla yang glemer.. Aku doakan ja orang len yang p marah ko.. Nda pun biar polis peronda p sound ko.. Tym tu aku mampu tersenyum lebar sampai ke telinga tanda puas ati..

p/s : jarang buat entry emo2 gni..

k.. da..

Monday, August 15, 2011

Kuat merajuk tapi senang nak pujuk..

Korang layan la video ni.. Kalau tak silap aku dia merajuk sebab kena larang panjat-panjat kerusi..


video

k.. da..

Wednesday, August 10, 2011

Day seven : 10 important people

1. Ayah dan Ibu..
2. en.Suami
3. cik Amani
4. Angah n Boboy
5. Bapa n Mama (mentua)
6. Ipar duai
7. Keluarga besar aku
8. Org yang bayar hutang kerajaan.
9. Org ofis
10. Kazen aku.. Lucy..*penting sangat ka?*

Tuesday, August 9, 2011

Boboi Boy vs Upin Ipin

Vs
korang rasa mana yang menang?

Korang mesti pening apa yang aku merepek ni... Mey cni aku cite ckit kat korang..

Semalam kitaorg p berbuka puasa kat luar.. Sementara tunggu en.Suami siap makan, aku bawa cik Amani p Speedy tengok2 manatau dvd Boboi Boy Vol 3 dah kuar.. Rupa2 nya belum kuar lagi.. Lama siot tunggu.. Dijadikan cita, tiada Boboi Boy, aku sambar ja 3 dvd Upin Ipin ngan harapan cik Amani nak la tengok nanti..

Tapi pas sahur en.Suami pasangkan la cik Amani cita Upin Ipin.. Mula2 tu dia tengok.. Tapi tak sampai 5 minit dah tak duduk diam.. Tepaksa la en.Suami tukar p cita Boboi Boy.. Automatik dia landing depan tv.. Langsung x beganjak sampai la kami nak p keja.. Itupun payah dipujuk2..

So, sudah terang lagi bersuluh BOBOI Boy la yang mendapat tempat di hati cik Amani.. Hmmm.. Sapa la nak tengok cita upin dan ipin yang aku beli sampai 3 tu.. Sebenarnya aku dah boring tengok cita Boboi Boy tu balik2.. Aku rasa, aku dah hafal sikit2 skip cita tu...


Budak kecik yang obses ngan Boboi Boy

Monday, August 8, 2011

Baju raya cik Amani

Mula2 nak pakaikan dia punya la susah.. Tapi bila dah pakai tak nak buka la pla..



p/s: Lengan baju dan kain agak panjang cikit sampai pakai kain macam berkemban. BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

Sunday, August 7, 2011

Day six : 10 items you can't live without

Dah lama tebantut projek ni.. Ni kes tak de idea, so aku continue balik la projek ni.. :)

1. Jam tangan. Pelik? tak la pelik sangat... Aku memang tak boleh kalau tak pakai jam.. Macam tak lengkap hidup g2.. Jgn heran la tym mndi pun aku pakai jam.. Bukan pa, senang aku nak set masa.. Lagipun aku ni jenis yang cerewet ckit pasal masa.. Tak suka lmbat2..
2. I-phone. Kalau tak de ni mati kutu aku.. Tak tau nak buat pa.. Mana ngn facebook, twitter, game segala.. Nak diamkan cik Amani pun pakai i-phone.. Bagi ja dia men PeeKaBoo @ Talking Tom kompom terus diam..
3. Perfume. Tak lengkap kalau kuar rumah tak pakai ni.. Tak konfident nyah..!
4. Eyeliner. Kalau p mana2 tak kira la p keja @ jalan2 mesti pakai.. Kalau tak pakai ganjil rasanya.. @pun mata aku nmpak macam kecik. *aik! bila masa pla aku sepet?*
5. Lipbalm. Bibir nampak pucat. Lagipun bibir jeis yang cepat kering n kulit senang nak terkupas. So mmg kna bekal kat handbag la.. Kalau da rasa kering, kna simpan cepat2..
6. Minyak Cap Limau. Ala yang baby selalu guna tu.. Benda ni sentiasa ada kat dalam beg aku.. Kalau aku rasa nak muntah@pening ni la penawarnya.. Lagipun ni tuk cik Amani bila sakit perut.
7. Gaviscon. Persediaan mana tau gastrik.
8. Air putih.. Mesti la kan.. Kalau tak, amacam nak hidup? *wink*
9. Keta aku. Sebnarnya bukan la keta aku pun.. Keta ibu aku.. Keta aku ayah aku yang pakai.. Nak harap aku pakai keta aku, lambat ckit la jawabnya.. Tak reti aku nak pakai keta manual..
10. Duit.. Kalau tak de benda ni, aku rasa tak tau nak cakap pa.. Nak beli ini itu tak dapat.. Lagi parah kalau minyak keta pun tak dapat beli..

Entry Basi : Hari Penambahan Umur En Suami..

Tak kesah la entry ni dah basi ka tak.. Yan penting aku buat post juga entry ni..

27.7.2011, Cuti umum buat aku n en.Suami semperna bufday en.Suami yang ke-27 tahun. OMG dah 27 rupa2nya en.Suami.. Ingatkan masih 24@25 gtu.. *@ aku yang perasan masih sweet 18..**muntah*

en.Suami@bufday boy
Tahun ni memang aku blur yang amat.. Tak tau amacam nak celebrate, kek pun tak tau nak buat sendiri@beli, hadiah tak tau nak bagi pa.. Memang blur gila.. Akhirnya, kek men beli ja coz tak sempat nak buat sendiri, belanja ja bufday boy lunch n paksa dia pilih hadiah tuk diri sendiri.. Kejam tak aku?? *sila gelengkan kepala*

Tiap2 tahun pun jam jadi pilihan..
p/s : Hope en.Suami puas hati la ya ngan hadiah bufday tahun ni. Sori tak dapat nak bagi ipad@samsung.. Tiada bajet. ^_^

Friday, August 5, 2011

Vegetarian Gurl!

Nak tau sapa Vegeterian Gurl?

Tada....!
timun...
tomato pla...
p/s : Ibu aku selalu cakap, Malu la kat anak. Anak lagi pandai makan sayur dari ummi dia.. Wakakaka...

K.. Da....